Taze Fasülye Turşusu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taze Fasülye TurşusuMalzemeler: Taze fasulye, tuz, sarımsak HAZIRLANIŞI : Fasulyelerin baş ve uç kısımları bıçakla kesilip, varsa kılçıkları ayıklanır Kaynamakta olan suya atılıp 2-3 dakika haşlanır Soğuk su içinde soğutulur Turşu kabına konulurken sarımsak, limon ve soğan dilimleri ve isteğe göre çeşitli baharat ilave edilir,Üzerine baskı konduktan sonra %6 tuzlu salamura ile doldurulur ![]() Diğer işlemler patlıcan turşusundaki gibi yapılır ![]() Fasulyenin haşlanarak sade turşusu yapıldığı gibi, diğer malzemelerle birlikte, haşlanmadan da turşu yapımında kullanılabilir
|
|
|
|