Şeftali Konservesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şeftali KonservesiŞeftali Konservesi Tarifi - Şeftali Konservesi Nasıl Yapılır - Şeftali Konservesi Malzemeleri Malzeme Listesi 1 Kilogram Şeftali (Sarı) 500 Gram Şeker (Toz) 1 Adet Limon 1 Çubuk Tarçın Şeftali Konservesi Nasıl Yapılır? DİKKAT DİNLENDİRME SÜRESİ 3AYDIR ! 1 Geniş bir tencerede su kaynatın Şeftalileri kaynar suya atıp, 1 dakika bekletin (yumuşamaları için)2 Kabukları yumuşamış şeftalilerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın İkiye ya da dörde bölün![]() 3 Başka bir tencereye su doldurun ve bir limonu sıkın Şeftalileri bu suyun içine atın![]() 4 Bir litre suyu (4 su bardağı) içine şeker ve tarçın ekleyerek 10 dakika kaynatın![]() 5 Şeftaliler şeker ve tarçını kaynamış suya ekleyerek 5 dakika pişirin![]() 6 Süre sonunda şeftalileri delikli bir kepçeyle sudan çıkarıp, 500 gram kapasiteli sıkı kapanan kavanozlara yerleştirin![]() 7 Kalan şurubu kaynatarak iyice koyulaştırın ve koyulaşan şurubu şeftalilerin durduğu kavanozlara doldurun![]() 8 Yüksek kenarlı bir tencerenin içine bir ızgara yerleştirin![]() 9 Bunun üzerine birbirine değmeyecek şekilde, henüz sıcak olan kapağı kapatılmış kavanozları dizin![]() 10 Tencereye kavanozların üzerine 5 santimetre çıkacak kadar sıcak su doldurun![]() 11 Suyu kaynatın ve kavanozları sterilize etmek için 20 dakika daha kaynatmaya devam edin![]() 12 Sıcak su dolu tencereyi kavanozların cam kısımlarına direkt olarak gelmeyecek şekilde soğuk suyun altında tutun![]() 13 Kapaklarına dokunmadan, kavanozları soğutun ve 3 ay içerisinde yemek üzere saklayın![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|