Havuçlu Bulgur Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuçlu Bulgur PilavıHavuçlu Bulgur Pilavı Tarifi - Havuçlu Bulgur Pilavı Yapılışı - Havuçlu Bulgur Pilavı Malzemeleri Malzemeler 2 su bardağı bulgur 3,5 bardak sıcak su 2 adet soğan 1 adet kırmızı biber 1 adet yeşil biber 1 adet orta boy havuç 3 adet domates 1,5 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı margarin 1 adet knor et ya da tavuk suyu(ben tavuk suyu kullandım) sıvı yağ Hazırlanışı Tencerenin içine margarin ve biraz sıvı yağ koyun Doğranmış soğanı,biberleri ve rendelenmiş havucu ekleyin ve 5 dk kavurun Önceden yıkanmış bulgurları içine atın bulgurla özleşmesini sağlayın tekrar karıştırın(3_4 dk)küp küp doğranmış domatesleri de atıp bir kez daha karıştırın domatesler malzemeye işleyince knor et suyunu ve 3,5 bardak suyu ekleyin ve pişirin Piştikten sonra 5_6 dk dinlendirin ve servis yapın Afiyet olsun
|
|
|
|