Mantı Makarna |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantı MakarnaMantı Makarna Tarifi - Mantı Makarna Yapılışı - Mantı Makarna Malzemeleri - Pişirme Talimatları Malzemeler 1 paket mantı makarna ( hemen her markanın vardır) 250-300 gram kıyma 1 adet soğan 2-3 diş sarımsak pul biber, karabiber, tuz yoğurt Sos için; 2 yemek kaşığı tereyağı, nane ve pul biber Hazırlanışı Rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak kıyma ve baharatlar ile birlikte iç harcını yoğuralım Alttaki fotoğrafta görüldüğü gibi makarnaların içlerini kıyma harcı ile dolduralım Tıpkı makarna pişirir gibi mantılarımızı kaynar suda haşlayalım Üzerine sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt gezdirelim İsteğe göre tereyağında nane ve pulbiber ile sos yapıp yoğurdun üzerine dökerek servis yapalım Bu ölçüye göre 5-6 kişi için rahatlıkla yeterli olur Afiyet olsun…
|
|
|
|