Tereyağında Alabalık Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tereyağında Alabalık Nasıl YapılırTEREYAĞINDA ALABALIK NASIL YAPILIR: Eğer evinizde 4 kişi iseniz, kişi başına 1 alabalık olmak üzere 4 alabalık balıkçıdan satın alınır ![]() Balıklar tatlı su ile yıkandıktan sonra, uzunlamasına doğru, ortalarından kesilir ve kanından, pisliginden iyice arındırılır Porselen bir tabağın içine yerleştirilirler Suyundan arındırılması için kagıt peçete yeterli olacaktır![]() Su ile yıkanmış Kiremitlere veya Teflon Tencereye balıkları diziniz ![]() Daha önceden yuvarlak halkalar şeklinde kesilmiş olan Patatesleri, balıkların üzerine yerleştiriniz ![]() Balıkların ve patateslerin üzerine tereyağını ince parçalar halinde olmak üzere koyunuz, üzerlerine arzuya göre ince billur tuz, Karabiber ve Defne yapraklarını ilave ediniz ![]() Daha önceden ısısı 200 C ye ayarlanmış sıcak fırının içine Kiremitleri veya Tencereyi yerleştiriniz![]() Pişirme süresi ![]() ![]() 40 dakıkadır![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun![]() Not:Mutfaktaki kokuyu yok etmek için yan tarafta bir mumu yanık bırakınız ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak:Nuri DENİZ |
|
|
|