Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balığının, izgarası, izmarit

İzmarit Balığının İzgarası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İzmarit Balığının İzgarası



İzmarit'in ızgarası:


Bu pişirme işine balıkçılar arasında boklu kebap'ta denir


İzmaritlerin derileri , diğer küçük balıkların derilerinden daha sert ve daha dikenlidir


Bunun için bu balıklar, hiç ayıklanmadan denizden çıktığı gibi kızgın ve yağlanmış ızgara üzerine alınırlar ve öylece bagırsakları ile birlikte pişirilirler Eti beyaz ve çok lezzetli olan bu balık yenirken dikenlerinden , kabuğundan ve bagırsaklarından piştikten sonra ayıklanarak yenirler Bu bakımdan izmarit'in ızgarasına boklu kebap denmesinin nedenide budur


Eger tava yapmak istediğimizde , İzmarit'in pulları, keskin bir bıçakla temizlenir Deriside tulum gibi komple olarak, başından kuyruguna doğru çekilerek çıkartılır Unlanır, kızğın ayçiçek yağında tavada pişirilirTavanın üstü bir kapak ile kapatılarak yagın dışarıya sıçramasının önüne geçilir


Kaynak: Nuri DENİZ

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.