![]() |
Hamsi Balığının Buğulaması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamsi Balığının BuğulamasıHamsi buğulamasını herkesin kendine göre bir yapış şekli vardır ![]() ![]() ![]() 2 kilo kadar taze hamsi alınır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Temizlenen Hamsiler büyük bir tepsi içerisine kafaları başbaşa gelecek şekilde yerleştirilirler ![]() ![]() Diğer taraftan, 4 veya 5 adet domates kabuklarından elma gibi soyularak temizlenir ve rendeden geçirilir ![]() ![]() Bu karışım tepsideki hamsilerin üzerine iyice dökülür ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada 170C'ye getirilmiş olan fırında hazır olduğundan, tepsi fırında 20 dakika pişirilir ![]() ![]() ![]() Kaynak:Nuri DENİZ |
![]() |
![]() |
|