Patates Püreli Somon İzgara |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patates Püreli Somon İzgaraPatates püreli somon ızgara tarifi - Patates püreli somon ızgara Yapılışı Malzemeler 4 dilim somon balığı Tuz, karabiber 4 çorba kaşığı zeytinyağı Püre için 4 orta boy patates Tuz Hazırlanışı Somon dilimlerini yağlayıp, tuz ve karabiberle ovun Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serip somon dilimlerini yerleştirin Önceden ısıtılmış 170 derece fırına verip 20 dakika pişirin![]() Diğer tarafta patatesleri soyup iri küpler halinde doğrayın Bir tencereye koyup üzerini geçecek şekilde su ilave edin Tuz ekleyip patatesler yumuşayana kadar haşlayın Haşlama suyundan 1 çay bardağı kadarını ayırın Kalan suyu süzün![]() Patatesleri ezerek püre haline getirin Ezerken azar azar haşlama suyundan ekleyerek kıvam almasını sağlayın Tadını kontrol edip gerekirse biraz tuz ekleyin![]() Patates püresini tabaklara paylaştırın Üzerlerine birer dilim pişmiş somon yerleştirip sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|