![]() |
İzgara Lüfer |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İzgara LüferMalzemeler Mutfak Zorluk *** Süre 30 dk ![]() Kaç Kişilik 4 Yöntem 1 Çorba kaşığı ayçiçek yağ (ızgara telini yağlamak için) 4 Adet orta boy lüfer (temizlenip, yıkandıktan sonra kurulanmış) 30 gr un (4 çorba kaşığı) Yarım çay kaşığı tuz Beyazbiber 2 Adet limonun suyu Yarım su bardağı zeytinyağı Yarım demet ince kıyılmış maydanoz Hazırlanışı Önce ızgarayı yakın ![]() Izgara telini yaklaşık 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ile yağlayın ![]() Balıkların iyi pişmesi isteniyorsa, balıkların her iki taraflarına da bıçakla birer çentik atın ![]() Eğer az pişmiş isteniyorsa bu işlemi yapmayın ![]() Unu ve tuzu birlikte eleyip, biberi karıştırın ![]() Limon suyundan 2 çorba kaşığı kadarını bir kenara ayırıp, kalanını balıkların üzerine serpin ![]() Balıkları una bulayıp, fazla ununu silkeleyin ![]() 1 ölçü limon suyuna 4 ölçü zeytinyağı olacak şekilde bir sos hazırlayın ![]() Balıkları sıcak ızgaraya yerleştirin ![]() Balıklar pişerken, temiz bir fırçayla arasıra hazırlamış olduğunuz bu sostan üzerlerine sürün ![]() Yaklaşık 5 dakika sonra balıkları altüst ederek diğer yanlarını da 5 dakika pişirin ![]() Balıkları önceden ısıtılmış tabaklara alın ![]() Kalan limon suyu ve zeytinyağı karışımına kıyılmış maydanozu ilave edin ![]() Izgara lüferleri, zeytinyağı limon sosu ile birlikte, sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|