![]() |
Soğanlı Alabalık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soğanlı AlabalıkMalzemeler Mutfak Zorluk ** Süre 50 dk ![]() Kaç Kişilik 6 Yöntem 6 Adet alabalık 8 Yemek kaşığı tereyağı 4 Adet soğan Yarım su bardağı sek beyaz şarap Tuz, karabiber Hazırlanışı 6 Adet alabalığı temizleyip, yıkayın ![]() Kaynar suya sokup, çıkartın ve süzün ![]() 2 Yemek kaşığı tereyağı ile kısık ateşte 10 dakika pişirin ![]() Balığı pişireceğiniz kalıbı önceden tereyağı ile yağlayın ![]() İçine halka halka doğradığınız soğanları yayın ve üzerlerine balıkları yerleştirin ![]() Balıkların üzerine tereyağını küçük parçalar halinde serpin ![]() Tuz, karabiber ve yarım su bardağı sek beyaz şarap ile tatlandırın ![]() Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15 dakika pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|