Soğanlı Alabalık |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soğanlı AlabalıkMalzemeler Mutfak Zorluk ** Süre 50 dk Kaç Kişilik 6 Yöntem 6 Adet alabalık 8 Yemek kaşığı tereyağı 4 Adet soğan Yarım su bardağı sek beyaz şarap Tuz, karabiber Hazırlanışı 6 Adet alabalığı temizleyip, yıkayın Kaynar suya sokup, çıkartın ve süzün 2 Yemek kaşığı tereyağı ile kısık ateşte 10 dakika pişirin Balığı pişireceğiniz kalıbı önceden tereyağı ile yağlayın İçine halka halka doğradığınız soğanları yayın ve üzerlerine balıkları yerleştirin Balıkların üzerine tereyağını küçük parçalar halinde serpin Tuz, karabiber ve yarım su bardağı sek beyaz şarap ile tatlandırın Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15 dakika pişirin
|
|
|
|