Alabalık Fırın Kızartması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alabalık Fırın KızartmasıFırında Alabalık - Alabalık Kızartması - Alabalık Fırında Nasıl Pişirilir MALZEMELER 4 Alabalık 1 Çay kaşığı kekik 2 Soğan 2 Defne yaprağı 1 Havuç 2 Çorba kaşığı domates salçası Yarım demet maydanoz YAPILIŞ TARİFİ Tencereye soğan, havuç doğrayıp, içine maydanoz, kekik, defne ve üstüne iki parmak geçecek kadar su koyunuz Kapalı olarak orta ateşte yarım saat kaynatıp kaldırınız Dört alabalığın solungaçlarını bozmadan çıkarınız Özenle içlerini temizledikten sonra tuz ve biberleyip, üstü tereyağı ile yağlanmış tepsiye yatırıp süzülen suyu üstüne dökünüz Biraz da domates salçası koyup fırına veriniz Arasıra kaşıkla tepsinin kenarından suyunu alarak üzerine gezdiriniz Piştiğinde sıcak servis yapınız![]() TARİF 2 Temizlenmiş alabalığı uzunlamasına keserek kılçıklarını çıkarınız İkişer parmak kalınlığında dilim dilim kesiniz![]() Ceviz büyüklüğünde soğan doğrayıp aralarına serpiştiriniz, üzerlerine birer parça tereyağı, domates peltesi, 4 kepçe etsuyu, tuz, baharat ekip, harareti orta derecede fırına sürünüz, arasıra suyunu üzerine gezdirerek pişiriniz ![]() Biraz suluca olmasını isterseniz sıcak etsuyu koyunuz ![]() alıntı |
|
|
|