![]() |
Çin Usulü Gümüş Balığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çin Usulü Gümüş BalığıÇin Usulü Gümüş Balığı Tarifi - Çin Usulü Gümüş Balığı Yapılışı - Çin Usulü Gümüş Balığı Nasıl Yapılır - Çin Usulü Gümüş Balığı Malzemeleri 200 gr gümüş balığı 10 yumurtanın akı 2 tatlı kaşığı mısır nişastası 1 çay kaşığı tuz 400 gr (2 su bardağı) rafine yağ 100 gr pişmiş tavuk eti (çekilmiş) 2 çorba kaşığı taze soğan (kıyılmış) Küçük bir kasede bir yumurtanın akı ile mısır nişastası ve tuzu, tahta bir kaşıkla, pürtüksüz koyu bir bulamaç elde edene kadar çırpınız ![]() ![]() Derin bir tavaya üçte birine kadar yağ doldurunuz ![]() ![]() ![]() Büyük bir kasede, yumurta teliyle kalan 9 yumurta akını kar haline getiriniz ![]() Elde ettiğiniz bu karın yarısını geniş bir tabağa yayıp üstüne balıkları yerleştiriniz ![]() ![]() Tabağı hafifçe, eğerek, yavaşça yumurta karı balık karışımını, tavaya koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Üstüne çekilmiş tavuk etlerini ve taze soğanları serperek, sıcak sıcak servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|