Biberli Gümüş Balığı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Biberli Gümüş BalığıBiberli Gümüş Balığı Tarifi - Biberli Gümüş Balığı Yapılışı - Biberli Gümüş Balığı Nasıl Yapılır - Biberli Gümüş Balığı Malzemeleri 750 gr gümüş balığı (una bulanarak tavada kızartılmış) 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı kereviz (rendelenmiş) 2 büyük soğan (ince doğranmış) 1+1/2 su bardağı et suyu 500 gr domates (kabukları soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı sirke 1 çorba kaşığı şeker 1 büyük dolmalık biber (çekirdekleri çıkarılıp iri iri kıyılmış) 1 çorba kaşığı mısır nişastası (1/4 su bardağı soğuk suda eritilmiş) Büyük boy derin bir tencerede zeytinyağı orta ateşte kızdırınız Soğan ve kerevizi ekleyerek 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar pişiriniz![]() Et suyunu tencereye ekleyip, arasıra karıştırarak, kısık ateşte 10 dakika hafif hafif kaynatınız Sonra domatesi, tuzu, sirkeyi, şekeri ve kıyılmış dolmalık biberi katarak 10 dakika daha hafifçe pişiriniz![]() Mısır nişastasını ağır ağır tencereye katıp ateşi yükselterek, sosu 2-3 dakika kaynatınız ![]() Balıkları tencereye koyarak 4-5 dakika, hafifçe ısınmalarına yetecek kadar pişiriniz Tencereyi ateşten alıp, gümüş balıklı karışımı sade pilav üstüne yerleştirerek servis ediniz
|
|
|
|