![]() |
İstavrit Güveci |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İstavrit Güveciİstavrit Güveci Tarifi - İstavrit Güveci Yapılışı - İstavrit Güveci Nasıl Yapılır - İstavrit Güveci Malzemeleri 8 adet orta boy istavrit 3 adet orta boy domates 4 diş sarımsak 2 adet defne yaprağı 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 çay kaşığı karabiber ve tuz üzeri için; 10-15 dal maydanoz sarımsaklarımızı doğrayarak işlemlere başlayalım karıştırma kabına bırakıyoruz soyduğumuz domatesleri de ince küpler halinde doğruyoruz üzerine 1 kahve fincanı zeytinyağı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ve biraz zeytinyağı ile yağlıyoruz başını aldığımız, yıkadığımız istavritleri diziyoruz üzerine hazırladığımız malzemenin yarısını bırakıyoruz kalan istavritleri de yine aynı şekilde yerleştiriyoruz kalan malzemeleri de üzerine bırakıyoruz defne yapraklarının da kokusunun çıkması için şöyle biraz yırtıyoruz ve kenarlara yerleştiriyoruz güvecimizin kapağını kapatıyoruz ![]() ![]() ![]() 10 dakika geçti, herhalde su ilave etmemiz gerekmeyecek sulanmış, şimdi yarım ateşe getiriyoruz ve yarım saat kadar pişiriyoruz evet yarım saat kısık ateşte pişirdik şimdi bakıyoruz, evet pişmiş kapağını tekrar kapatalım ve 10-15 dakika dinlendikten sonra servise sunalım evet istavrit güvecimiz, pişti dinlendi şimdi artık servise sunabiliriz şöyle alalım bir tane daha alalım üzerine biraz maydanoz serpelim bir kaç dilim de limon bırakıp ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|