![]() |
Aspurlu Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aspurlu PilavMalzemeler: - 4 adet soğan - 175 gr kıyma - 6 yemek kaşığı margarin - 5 adet havuç - 2 su bardağı pirinç - 2 tatlı kaşığı tuz - 1 tatlı kaşığı aspur - 4 su bardağı sıcak su Hazırlanışı: Soğanı iri iri doğrayıp, kıyma ve yağla birlikte tencereye koyun ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 10 dakika pişirin ![]() Havuçları yıkayıp, kazıyın ve kibrit çöpü şeklinde doğrayın ![]() ![]() Pirinci yıkayıp, süzdükten sonra karışıma ilave edin ve bir kaç kez çevirin ![]() ![]() Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirin ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|