Patlıcanlı Bulgur Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcanlı Bulgur PilavıPatlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi - Patlıcanlı Bulgur Pilavı Yapılışı - Patlıcanlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır - Patlıcanlı Bulgur Pilavı Malzemeleri Malzemeler 8 adet patlıcan 2 su bardağı bulgur (500 gr) 7 çorba kaşığı sıvı yağ (100 ml) 3 su bardağı su (750 ml) 200 gr hellim veya çedar ya da taze kaşar peyniri 6 yaprak taze nane 1 demet maydanoz 7 adet yeşil biber (iri parçalar halinde doğranmış) 2 adet kuru soğan Kızartmak için sıvıyağ Tuz, karabiber, kırmızıbiber Yapılışı Soğanı kıyın, bulgurları ayıklayıp, yıkayın ve süzün ![]() Patlıcanları alacalı cm'lik küpler halinde kesin ve tuzlu suda, en az 30 dk, bekletin Daha sonra patlıcanları süzün ve kurulayın![]() Patlıcanları ve biberleri kızartın ![]() Soğanları, 7 çorba kaşığı yağda, kavurun Bulguru ilave edin ve 2-3 dk daha kavurun![]() 3 bardak su ilave edip; pilavı kısık ateşte, suyunu çekene kadar (15-20 dk kadar) pişirin Tuz, karabiber ve kırmızıbiberle lezzetlendirin![]() Yeşil biber ve patlıcanları bulgura ilave edin 3-4 dk daha ateşte tutup, ateşten alın![]() Peyniri küp küp kesin, kıyılmış maydanoz ve naneyle birlikte pilavınıza ilave edin ve 10 dk dinlendirin Sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|