Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
adak, pilavı

Adak Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Adak Pilavı



Malzemeler:


2 adet kuşbaşı tavuk göğüs eti

3 su bardağı pilavlık bulgur

2 adet kuru soğan

2 adet havuç

Yarım demet ıspanak

1 çay kaşığı tuz, karabiber

2 tatlı kaşığı tereyağı

Tarifi


Önce ıspanakları bol suda yıkayıp, ayıklayın Doğrayarak bir tabağa alın Havuçları da yıkayıp, soyun ve rendeleyin Bir tencerede tereyağını eritin Soğanı katarak pembeleştirin Tavuk etlerini ekleyerek, suyunu çekinceye dek soteleyin Üzerine rendelenmiş havuçları ekleyip, 5 dakika etlerle birlikte kavurmaya devam edin Ispanakları koyup, 5 su bardağı sıcak su ekleyin Su kaynamaya başlayınca bulgurunu katın Kısık ateşte bulgur suyunu çekinceye dek pişirin 10 dakika dinlendirip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.