Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baharatlı, balığı, sazan

Baharatlı Sazan Balığı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatlı Sazan Balığı



Sazan Balığı - Baharatlı Sazan Balığı Tarifi - Baharatlı Sazan Balığı Yapılışı



Malzemeler:


1 bütün sazan balığı (yaklaşık 2 kg temizlenerek yaklaşık 2,5 cm kalınlığında kesilmiş)

250 g arpacık soğanı

5 su bardağı balık suyu

3 diş karanfil

1 küçük tarçın çubuğu

12 tane karabiber

1/4 tatlı kaşığı tuz

1 defne yaprağı

1 çorba kaşığı ayçiçek yağı

250 g mantar (yıkanıp, kurulandıktan sonra, kalın doğranmış)

1 tatlı kaşığı tozşeker

4 çorba kaşığı kuru üzüm

15 g (1 çorba kaşığı) soğuk tuzsuz tereyağı (küçük parçalar halinde doğranmış)

6 maydanoz dalı (süsleme için)


Tarifi


Soğanların kök bölümlerini bıçakla kesip, bir kaba yerleştirerek, üstlerini örtecek kadar kaynar su ekleyin Su soğuyunca (yaklaşık 15 dakika sonra) soğanları sudan çıkarıp, kabuklarını soyarak bir kenara bırakın

Kalın dipli bir tavaya balık suyu, karanfiller, tarçın, tane karabiberler, tuz ve defne yaprağını koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, karışımı bir taşım kaynatın Sonra ateşi kısıp, 10 dakika pişirin


Sazan etlerini soğuk su altında yıkayıp, tavadaki karışımın içine yerleştirerek, saydamlıklarını yitirinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) haşlayın Sonra delikli spatulayla bir tabağa çıkarıp, üstlerini alüminyum folyoyla örterek, sıcak kalmalarını sağlayın


Ateşi açıp, tavadaki haşlama suyunu yaklaşık 50 cl (2 su bardağı) kalıncaya kadar kaynatın

Bu arada, ayçiçek yağını bir başka tavaya koyup, tavayı harlı ateşe oturtarak yağı kızdırın Yağ kızınca mantarları ekleyip, sürekli karıştırarak, altın sarısı bir renkalıncaya ve yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) kızartın Sonra delikli kaşıkla bir salata kâsesine çıkarıp, bir kenara bırakın Tavaya arpacık soğanlarını, tozşekeri ve 25 cl (1 su bardağı) su koyup, su buharlaşıncaya ve soğanlar altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 7 dakika) kaynatarak, delikli kaşıkla, mantarların bulunduğu kâseye aktarın


Öbür tavada kaynamakta olan balık sulu karışımı soğanları pişirdiğiniz tavaya aktarıp, kuru üzümleri ekleyerek, bir taşım kaynatın Kaynadıktan sonra tavanın kenarlarını ve dibini bir tahta kaşıkla kazıyıp, ateşi kısarak, üzümleri yaklaşık 5 dakika pişirin Tereyağı parçalarını katıp, sürekli karıştırarak erittikten sonra, kâsedeki mantarları ve soğanları ekleyin ve 1 dakika kadar ısıtın Tavayı ateşten alıp, içindeki sosu balıkların üstüne boşalttıktan sonra, maydanoz dallarıyla süsleyerek, servis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.