![]() |
İzgara Alabalık Nasıl Pişirilir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İzgara Alabalık Nasıl Pişiriliralabalık tarifi - ısgarada alabalık yapılışı - alabalık nasıl pişer Alabalık Izgara Malzeme: 4 adet alabalık 1/2 Fincan zeytinyağı (ızgara için) 6 diş sarımsak 1/2 demet maydanoz 2 baş soğan 3 adet defneyaprağı 1 tutam kekik 1 adet limonun suyu 1 su bardağı zeytinyağı [sos için] 1 demet ince kıyılmış maydanoz Yeterince tuz ve karabiber Yapılışı: Alabalıklar temizlenip tuz, karabiber, sarımsak, maydanoz, kekik, defneyaprağı ve yuvarlak doğranmış bir soğanla yapılan harçta 1,5 saat dinlendirilir ![]() ![]() ![]() ![]() Alabalık Izgara (II) Malzeme: 6 adet alabalık 3 adet limon 2 çay fincanı rafine çiçekyağı 6 adet temizlenmiş diş sarımsak 6 adet defneyaprağı 12 adet tane karabiber 1 Fincan limon suyu 6 dal maydanoz 6 adet arpacık soğanı İsteğe göre tuz Yapılışı: Soğanlar soyulup ikiye bölünür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|