![]() |
Sebzeli Çin Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Çin PilavıMALZEMELER 2 su bardağı baldo pirinç (veya evinizdeki herhangi bir pirinç türü) 5 su bardağı ılık su 3 yemek kaşığı sirke Sebze harcı için; 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı 2 diş sarımsak 2 adet orta boy kuru soğan 2 tatlı kaşığı nişasta (buğday ya da mısır olabilir) 2 adet orta boy havuç 1 adet orta boy kabak 3 yemek kaşığı soya sosu HAZIRLANIŞI Öncelikle, pirinci yıkadıktan sonra süzüp orta boy bir tencereye koyun ![]() ![]() ![]() Diğer taraftan, sebze harcı için, derin bir tavada ayçiçek yağını kızdırın ![]() ![]() Uzun uzun dilimlediğiniz havuçları da hemen ekleyip 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin ![]() Uzunlamasına 0,5 cm kalınlığında dilimlediğiniz kabakları da ilave ederek 2-3 dakika daha kavurun ![]() Son olarak, soya sosunu ekleyip nişastayı ve toz şekeri serpiştirin ![]() Yüksek ısılı ateşte 4-5 dakika karıştırarak soteleyip ocaktan alın ![]() Haşladığınız pilavı süzün ![]() ![]() Hazırladığınız sebzeli harcın içine, süzdüğünüz pilavı ilave edip karıştırdıktan sonra sıcak veya ılık olarak servise sunun ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|