Altın Kroket |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Altın KroketAltın Kroket Tarifi - Altın KroketNasıl Yapılır - Altın Kroket Malzemeleri Altın Kroket 250 gr mezgit balığı (pişmiş, kılçıkları ayıklanmış ve küçük parçalara ayrılmış) 1 su bardağı süt 2 defne yaprağı 45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağ 3 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı soğan (kıyılmış) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul kırmızı biber 2 yumurta (hafifçe çırpdmış) 2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) 125 gr galeta unu 2 su bardağı rafine yağ ![]() Orta boy bir tencerede sütü ve defne yapraklarını orta ateşte hafifçe ısıtınız ![]() Tencereyi ateşten alarak ılınıncaya kadar soğumaya bırakıp, ılındıktan sonra süzünüz ![]() Başka bir tencerede, orta ateşte tereyağı eritiniz Tencereyi ateşten alıp unu ekledikten sonra tahta kaşıkla pürtüksüz bir hale gelene kadar karıştırınız Sürekli karıştırarak sütü de azar azar ekleyiniz![]() Soğan, karabiber, tuz ve pul kırmızı biberleri de katınız Tencereyi tekrar ateşe koyup sürekli karıktırarak sos kaynayıncaya kadar pişiriniz Kaynayınca ateşi kısarak, 2-3 dakika daha hafifçe pişiriniz![]() Balıkları yavaşça tencereye koyunuz Yumurtanın yarısını ve maydanozu ekleyip iyice karıştırınız![]() Tencereyi ateşten alarak içindekileri orta boy bir kâseye aktarınız Kâseyi iyice soğuyana kadar (1 saat) buzdolabında bekletiniz![]() Kâseyi buzdolabından alınız; içindeki karışımı genişçe bir tabağa aktarıp, ellerinizi unlayarak eşit parçalara ayırınız Unlanmış tezgâhın üstünde her parçayı yuvarlayarak kroket (4-5 sm uzunluğunda kalın çubuklar) haline getiriniz Kalan yumurta ve galeta ununu birer tabağa koyunuz Kroketleri önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayınız![]() Derin bir kızartma tavasında 2 su bardaçı rafine yağı, harlı ateşte kızdırınız ![]() Kroketleri 2'şer - 3'er tavaya koyunuz Ateşi kısarak 5-6 dakika, kroketler gevrek ve kızarmış bir hale gene kadar kızartınız Kroketleri bir delikli kepçeyle kızartma tavasından çıkararak kâğıt bir peçete üstünde yağını süzdürünüz Servis tabağına alarak hemen servis ediniz![]() |
|
|
|