![]() |
Parça Etli Bezelyeli Pirinç Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Parça Etli Bezelyeli Pirinç PilavıParça Etli Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi - Parça Etli Bezelyeli Pirinç Pilavının Yapılışı - Parça Etli Bezelyeli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır Malzemeler 3 su bardağı pirinç 250 gr kuzu eti 5 su bardağı et suyu 2 havuç 1 su bardağı bezelye 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber Yapılışı: 1- Parça et çok küçük, kıymık kıymık doğranır ![]() ![]() 2- Etler yumuşaymca ateşten alınıp suyun içinden çıkartılır ![]() 3- Havuç da yıkanıp çok küçük kutu şeklinde doğranır ![]() ![]() ![]() 4- Pirinç ayıklanıp üzerini kapatacak kadar sıcak su dökülüp tuz da katılıp 15-20 dakika bekletilir ![]() ![]() 5- Tencereye tereyağı ve sıvıyağın içerisine haşlanmış etler konup hafif kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 6- Ateşten alınıp üzerine havlu örtülüp kapağı sıkıca kapatılıp dinlendirilir ![]() |
![]() |
![]() |
|