Sebzeli İşkembe |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli İşkembemalzeme 1 kilo İşkembe, rendelenmiş 75 gram gravyer peyniri, 1/2 kilo olgun domates, 1 baş soğan, 2 körpe havuç, 2 sap kereviz, 1 kahve fincanı kıyılmış maydanoz, isteğe göre 1 tutam kıyılmış merzenguş otu veya biberiye ya da fesleğen, 5 çorba kaşığı zeytinyağı, yeteri kadar tuz ve karabiber ![]() Yapımı Üstü kazınmış havucu ve soğanı rendelemeli Temizlenmiş 2 sap kerevizi kıyarcasına ince doğramalı İşkembeyi temizleyip pişirmeli, soğuyunca iri iri kıymalı![]() Bir tencereye zeytinyağıyle rendelenmiş havuç ve soğanı koyup kabı ateşe oturtmalı Bunlar pembeleşirken kıyılmış maydanozla kerevizi katmalı Bir tutam da kıyılmış merzenguş veya biberiyeyi serpiştirdikten sonra tenceredekileri bir-iki dakika kavurmalı![]() Bu süre sonunda işkembeyi katmalı ve bir sûre de bununla karıştırarak kavurmalı Yeteri kadar tuzla biber serptikten sonra süzgeçten geçirilmiş domatesi katmalı, tencerenin kapağını örtüp içindekileri hafif ateşte pişmeye bırakmalı![]() Vakit vakit karıştırılacak yemek iyice pişince bunu bir servis tabağına boşaltmalı ve yanında rendelenmiş peynir olduğu halde sıcak sıcak servis yapmalı
|
|
|
|