Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekşili, pilav

Ekşili Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekşili Pilav



Malzemeler:


? 2 su bardağı pirinç

? 3 su bardağı et suyu

? 3 yemek kaşığı margarin

? 4 adet taze soğan

? 1 çay kaşığı salça

? ½ adet limon suyu

? 1 çay kaşığı safran

? 1 adet domates

? Tuz-karabiber

Hazırlanışı:


Taze soğanları ayıklayıp, kıyın


Domatesin kabuğunu soyup, küp küp doğrayın


Tencerede margarini kızdırıp, içine safran ekleyip kavurun


Daha sonra içine ayıkladıktan sonra bir süzgecin içinde soğuk suyun altında nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinci ve az tuz ekleyip, kavurun


Salça ilave edip, kokusu çıkıncaya kadar karıştırarak pişirin


En son olarak içine doğranmış domatesi, kıyılmış taze soğanları, limon suyunu ve kalan tuzu karabiberi ekleyip kavurduktan sonra etsuyunu ekleyip, karıştırın Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte göz göz olana kadar pişirip, demlendirin


Demlenen pilavı servis tabağına alıp, sıcak olarak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.