![]() |
Ekşili Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ekşili PilavMalzemeler: ? 2 su bardağı pirinç ? 3 su bardağı et suyu ? 3 yemek kaşığı margarin ? 4 adet taze soğan ? 1 çay kaşığı salça ? ½ adet limon suyu ? 1 çay kaşığı safran ? 1 adet domates ? Tuz-karabiber Hazırlanışı: Taze soğanları ayıklayıp, kıyın ![]() Domatesin kabuğunu soyup, küp küp doğrayın ![]() Tencerede margarini kızdırıp, içine safran ekleyip kavurun ![]() Daha sonra içine ayıkladıktan sonra bir süzgecin içinde soğuk suyun altında nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinci ve az tuz ekleyip, kavurun ![]() Salça ilave edip, kokusu çıkıncaya kadar karıştırarak pişirin ![]() En son olarak içine doğranmış domatesi, kıyılmış taze soğanları, limon suyunu ve kalan tuzu karabiberi ekleyip kavurduktan sonra etsuyunu ekleyip, karıştırın ![]() ![]() Demlenen pilavı servis tabağına alıp, sıcak olarak servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
|