![]() |
Ayvalı Kestaneli Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayvalı Kestaneli PilavGerekli malzeme 8-10 kişilik 2 su bardağı pirinç 1 ayva 2 soğan 1 limonun suyu 300 gr kestane 150 gr ceviz, 2-3 dal maydanoz 3 çorba kaşığı dolmalık fıstık 2 çay kaşığı tozşeker 2 tatlı kaşığı tarçın 1 kahve fincanı zeytinyağı 3 su bardağı sıcak su Tuz, Karabiber Tarifi: Pirinci sıcak tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayıp süzün ![]() ![]() ![]() Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan, ayva ve fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun, Sıcak su, tozşeker, tarçın, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın ![]() ![]() Kestaneleri haşlayıp kabuklarını soyun ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|