![]() |
Pilavlı Dalak Sarması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pilavlı Dalak Sarmasıdalak sarması nasıl yapılır - pilavlı dalak nasıl pişirilirKullanılacak malzeme (4 kişi için): 2 bardak pirinç, 4 koyun dalağı, 1 baş soğan, 1 bardak tereyağı, 1 kuzu gömleği, 3 bardak et suyu, 1 kahve fincanı kıyılmış maydanoz, 1 kahve fincanı kıyılmış dereotu, 1 kaşık rezene tohumu, 2 çorba kasığı zeytinyağı, 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşer peyniri, yeteri kadar tuz ve karabiber ![]() Tarifi: Yapımı: Soğanı rendelemeli ve bir tencereye koymalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kuzu gömleğini soğuk suda ıslatıp yumuşattıktan sonra sıkıp suyunu süzmeli ve doğrama tahtasına yayıp her yanı onar santim kare biçiminde parçalara bölmeli ![]() Dalağı kıyarcasına ince doğramalı ![]() ![]() ![]() Böylece harç kuzu gömleği parçalarına konduktan sonra bunları önce iki yanlarını dalakların üstüne katladıktan sonra sarmalı ve bir kenara bırakmalı Bir tavaya 1/4 bardak tereyağıyle 2 çorba kaşığı zeytinyağını koyup kızdırmalı ![]() ![]() ![]() Tabağın çevresini de kızartılmış dalak sarmalarıyle çevirmeli ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|