Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fırında, kızarmış, pilavı, pirinç

Fırında Kızarmış Pirinç Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Kızarmış Pirinç Pilavı



Fırında Kızarmış Pirinç Pilavı tarifi - Fırında Kızarmış Pirinç Pilavı yapilisi

Malzemeler:


2 su bardağı pirinç

rendelenmiş kaşar peyniri

1 kaşık tereyağ

süt

tuz

Hazırlanması:


Pirinci ılık suda 1 saat kadar bekletin ve daha sonra iyice durulayın Pirinci 30 cm genişliğinde, 6-7 cm derinliğinde bir Pyrex kaba koyun Pyrex kabın dibini ve kenarlarını hafifçe margarin veya zeytinyağı ile yağlayın Soğuk sütü pirincin üzerine dökün (Süt pirincin üzerini 1 cm geçecek şekilde) Tuzunu ekleyin Küçük küçük böldüğünüz tereyağ veya Becel parçalarını içine ilave edin 200 derecede önceden ısıtmış olduğunuz fırına koyun Pilav sütü çektikten ve üzeri hafif kızardıktan sonra fırından çıkarıp üzerine daha öncede rendelemiş olduğunuz kaşar peyniri serpin Tekrar fırına verip iyice üzeri kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkarttıktan sonra börek gibi keserek servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.