Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ciğerli, pilav, tavuk

Tavuk Ciğerli Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tavuk Ciğerli Pilav

Tavuk Ciğerli Pilav Nasıl Yapılır - Tavuk Ciğerli Pilav Hakkında - Tavuk Ciğerli Pilav Tarifi

Malzemeler :

Tavuk Ciğerli Pilav Tarifi : Bu tarif kişi sayısını ve kişi sayısının tavuk ciğerli pilavı açlık ve tokluk yeme derecesine göre miktarını değiştirir Ama ortalama 6 kişiliktir

400 gram baldo pilavlık pirinç

yarım su bardağı tel şehriye veya arpa şehriye

400 gram tavuk ciğeri

150 gram margarin

ben ciğerlide olsa etlide olsa pilava yine bulyon koyuyorumBu noktada tercihi size bırakıyorum

1 adet tavuk bulyon

tuz sıcak su
Tavuk Ciğerli Pilav Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır :

Önce tavuk ciğerlerini ödleri var mı diye kontrol edin Gerçi şimdi pek olmuyor ama bazen ciğerciler gözden kaçırıyor Ciğerleri yıkayın Ufak parçalara kesin İçlerindeki kanlı parçaları ve üzerindeki beyaz zarı ayıklayın Sonra çok az bir suyla kaynatın Kanlı suyu çıksın Ciğerlerin kanlı suyu köpük köpük olacaktır Bunu bir süzgeç yardımıyla alın Ciğerler pişsin Geriye kalan kanlı suyu atın Ciğerleri bir kenarda çok az sıvı yağla kavurun ve pirinç pilavının içine koymak için bekletin
Not : Ciğerleri yıkayıp kanlarını ayıkladıktan sonra kavurursanız ciğerden kötü kan kokusu ve demir tadı geliyor Onun için ben önceden kaynatıyorum

Sonra sıcak suya 400 gram pirincimizi koyalım Pirincin üzerini geçsin 20 dakika kadar bekledikten sonra bu pirinçli suyu süzelim Pirinçleri iyice kurulayalım

Sonra pilav yapacağımız tencereye margarini koyup tel şehriye veya arpa şehriyeyi atıp kavuralım şehriyeler renk değiştirdiği zaman pirinçleri atarak yaklaşık 5 – 6 dakika kavuralım tuzunu atalım bu noktada ben bulyon atıyorum ciğerleri atalım biraz çevirdikten sonra sıcak suyunu koyalım karıştıralım ve önce hızlı ateşte hemen 1 dakika sonra da kısık ateşte pişmeye bırakalım
Not : pirinç pilavı nı yaptıktan sonra ciğerleri yağda kavurup servis tabağında pilavın üzerinde de servis edebilirsiniz

içinizde pilava ne kadar su konur diye soranlarınız olur bire bir ölçek derler ama bu tarif genel de pek tutmaz yani bir su bardağı pirince iki su bardağı su koyarlarOysa herkesin aldığı pirincin markası ve cinsi farklıdır Pirincin cinsi, içine koyulan sıcak su ve soğuk su kesinlikle ve kesinlikle içine koyulan su oranını etkilediği gibi pişme sürecinide etkiler Bu yüzden

Sizlere şöyle bir su oranı vermek istiyorum Pirinçlerin üzerini hafif geçtiği noktada su koymayı bırakın Diyelim ki pirinçlerin bazıları pişti, bazıları pişmedi olsun üstlerinde çok az bir sıcak su gezdirerek hafif pirinçleri dağıtmadan çevirelim ve kışık ateşte pişirelim Piştiğini anladığınız noktada ocağı kapatarak demlenmeye bırakın İyice demlenen tavuk ciğerli pilav tarifi nin pirinçlerini dağıtmadan çevirerek havalandırın ve sıcak sıcak servis yapın

Tavuk ciğerli pirinç pilavı tarifimiz bu kadardır Aynı bu işlemi tavuk ciğerli bulgur pilavı içinde yapabilirsiniz…Şimdiden Kolay gelsin ve Afiyet Olsun…

Melodi Akçay

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com