Etli Yarma Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Yarma PilavıEtli yarma pilavı Tarifi - Etli yarma pilavı Yapılışı malzeme: 2 su bardağı yarma (aşurelik buğday) 7-8 çorba kaşığı kavurma eti 1 baş soğan 3 su bardağı su Tuz, karabiber Üzeri için: 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber Yapılışı: Yarmayı, bir gece önceden suyla dolu bir kasede yumuşatın Ertesi gün süzüp geniş bir tencereye alın Üzerine 3-4 parmak çıkacak şekilde su ekleyip haşlayın Yaklaşık 35 dakika sonra ateşten alıp süzün ve bir yerde bekletin![]() Bir tencerede kavurma et ve kıyılmış soğanı 5-6 dakika kavurun Üzerine 3 bardak su, haşlanmış yarma, tuz ve karabiber ilave edip orta ateşte pişirin![]() Pilav suyunu çekince kısık ateşe alın ve yaklaşık 10 dakika daha pişirin Ocaktan alıp tereyağında kavrulmuş kırmızıbiberli sosu üzerinde gezdirin![]() Pilavı 15-20 dakika dinlendirin Tahta kaşıkla yarmaların ezilmemesine dikkat ederek karıştırın Sıcak servis yapın
|
|
|
|