Patlıcanlı Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcanlı PilavPatlıcanlı Pilav Tarifi - Patlıcanlı Pilav Nasıl Yapılır - Patlıcanlı Pilav Malzemeleri Patlıcanlı Pilav Malzemeler * 1 su bardağı pirinç * 1 adet patlıcan * 1 adet soğan * 1 adet domates * 1/2 su bardağı sıvıyağ * tuz Hazırlanışı 1 Patlıcanlar alacalı soyulup, küp küp doğranır![]() 2 Dilimlenen patlıcanlar tuzlu suda 15 dakika bekletilip acısı çıkartılır![]() 3 Acısı çıkan patlıcanlar sıkılarak iyice kurutulur![]() 4 Pilav pişirilecek tencerede patlıcanlar kızartılır![]() 5 Kızaran patlıcanlar kağıt havlu serili bir kaba alınıp süzdürülür![]() 6 Bu esnada ince doğranan soğan kavrulur![]() 7 Üzerine yıkanıp kurutulan pirinçler ilave edilir![]() 8 Mutfak robotunda püre haline getirilen domates ve tuz kavrulan pirinçlere ilave edilir![]() 9 Üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynar su eklendikten sonra kapağı kapalı şekilde kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir![]() 10 Pişen pilava patlıcanlar eklenip karıştırılıp, dinlenmeye bırakılır![]() 11 10 dakika dinlenen pilav servis edilir![]() |
|
|
|