Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etli, güveçte, patlıcanlı, pilav

Güveçte Patlıcanlı Etli Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güveçte Patlıcanlı Etli Pilav



Güveçte Patlıcanlı Etli Pilav Tarifi - Güveçte Patlıcanlı Etli Pilav Yapılışı - Güveçte Patlıcanlı Etli Pilav Nasıl Yapılır - Oktay Usta Güveçte Patlıcanlı Etli Pilav

Malzemeler :


2,5 Su B Pirinç

3 Patlıcan

250 Gr Dana Bonfile

1 Soğan

2 Domates

2 Defne Yaprağı

1 Çorba K Tereyağı

Sıvıyağ

Tuz,Su


Hazırlanışı


Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun Küp küp doğrayın ve sıvıyağda kızartınBonfileyi ince ince kıyın Güvece sıvıyağ döküp etleri kavurun Etler suyunu çekince, yemeklik doğranmış soğanla birlikte pişirin Ardından yıkanmış pirinci ve tereyağını ekleyin Kabuklarını soyup minik küpler halinde doğradığınız domatesleri de ilave edin


Defne yapraklarını atın ve tuzunu ekleyin Sıcak su ekleyin Kaynamaya başladığı anda kapağını kapatın ve fırına yerleştirin 180 derecelik fırının orta katında pişirebilirsiniz Pilav fırından çıkınca üzerine kızarmış patlıcanları dökün ve servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.