Güveçte Patlıcanlı Etli Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Güveçte Patlıcanlı Etli PilavGüveçte Patlıcanlı Etli Pilav Tarifi - Güveçte Patlıcanlı Etli Pilav Yapılışı - Güveçte Patlıcanlı Etli Pilav Nasıl Yapılır - Oktay Usta Güveçte Patlıcanlı Etli Pilav Malzemeler : 2,5 Su B Pirinç3 Patlıcan 250 Gr Dana Bonfile1 Soğan 2 Domates 2 Defne Yaprağı 1 Çorba K TereyağıSıvıyağ Tuz,Su Hazırlanışı Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun Küp küp doğrayın ve sıvıyağda kızartın Bonfileyi ince ince kıyın Güvece sıvıyağ döküp etleri kavurun Etler suyunu çekince, yemeklik doğranmış soğanla birlikte pişirin Ardından yıkanmış pirinci ve tereyağını ekleyin Kabuklarını soyup minik küpler halinde doğradığınız domatesleri de ilave edin![]() Defne yapraklarını atın ve tuzunu ekleyin Sıcak su ekleyin Kaynamaya başladığı anda kapağını kapatın ve fırına yerleştirin 180 derecelik fırının orta katında pişirebilirsiniz Pilav fırından çıkınca üzerine kızarmış patlıcanları dökün ve servis edin
|
|
|
|