Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
katlı, pilav, sebze

Sebze Katlı Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebze Katlı Pilav



Sebze Katlı Pilav Tarifi - Sebze Katlı Pilav Yapılışı - Pilav Tarifleri

Malzemeler :

4 Su B Pirinç

350 Gr Antrikot

2 Patlıcan

2 Havuç

2 Kabak

2 Patates

1 Soğan

Tereyağı

Su

Tuz

Hazırlanışı

Antrikotları doğrayın Tencereye sıvıyağ dökün ve etleri kavurun Soğanı yemeklik doğrayın ve etin tenceresine ekleyin Suyunu dökün ve kapağını kapatıp pişmeye bırakın Patlıcanı alacalı soyun Patlıcanları, havuçları ve kabakları halka halka dilimleyin

Geniş bir tavaya sıvıyağ dökün ve dilimlediğiniz sebzeleri yarı kıvamda soteleyin


Ayrı bir tencereyi yağlayın Patatesleri soyun ve yuvarlak dilimleyin Tencerenin zeminine dizin Pirinci yıkayıp süzün Patateslerin üzerine pişen eti dökün Pirincin 3te birini üzerine serpin Sotelenen sebzelerin yarısını yanyana dizin


Tekrar pirinç koyun Kalan sebzeleri yerleştirin Son olarak üzerini pirinçe kapatın Tuzunu atın Tereyağını ilave edin Üzerine sıcak su dökerek kapağını kapatın ve pişmeye bırakın Piştikten sonra bir süre dinlenmeye bırakın Oturunca servis tabağına ters çevirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.