Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
havuçlu, pilav, soğanlı

Havuçlu Ve Soğanlı Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuçlu Ve Soğanlı Pilav



Havuçlu ve Soğanlı Pilav yapılışı - Havuçlu ve Soğanlı Pilav tarifi - Havuçlu ve Soğanlı Pilav malzemeleri

Malzemler:


2 su bardağı pirinç,

2 tane orta boy havuç,

1 tane soğan,

3-4 kaşık sıvı yağ,

2 kaşık tereyağ,

tuz,

1 tatlı kaşığı şeker,

3 su bardağı sıcak su,

Hazırlanışı:


Öncelikle pirinçleri 1 saat kadar tuzlu sıcak suda bekletin Sonra bol soğuk su ıle yıkayıp süzün Tereyağ ve sıvı yağ karışımına minik küpler halinde doranmış havuçları katıp kavurun Havuçlardan sonra yine minik doğranmış soğanı katıp kavurmaya devam edin soğanlarda renk deiştirince süzülmüş pirinçleri katıp tuzunu katıp kavurmaya devamö edin kavrulmuş pirinçlere sıcak suyunu ve şekerini koyup tencerenin kapağını kapatın Kısık ateşte pirinçler göz göz olana kadar pişirip 15-20 dakika demlendirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.