Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kelek, turşusu, yapılır

Kelek Turşusu Nasıl Yapılır - 2

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kelek Turşusu Nasıl Yapılır - 2



kelek turşusu yapımı - kelek turşusunun yapılışıMalzemeler:


10 tane kelek (yani olmamış küçük kavun)

1 kilo tuz

5 baş sarmısak

Az nohut

Salkım koruk üzüm

Az sirke


Tarifi:


Kelekleri yıkayıp başlarını kesin Birkaç yerini çatallayın ve bidona doldurun Tuzu, suda eritin Gorukları sıkın


Salkımlarıyla beraber bidona atın Nohudu, sarmısakları, kabuğuyla koyun Tuzlu suyu ve malzemeleri keleklerin üstüne dökün


Tuzlu su üste çıksın Keleklerin yukarıya çıkmamaları için temiz bir taş koyabilirsiniz Sirkeyi de döküp ağzını kapatın


Hava almasın 5 gün sonra tuzunu kontrol edin ve azsa tuz ilave edin Çoksa su koyun


25 günde yenilir hale gelir Kelekleri yerken kaşıkla içini yersiniz (Nefis bir turşu oluyor)



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.