Pesto Rosso Soslu Makarna |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pesto Rosso Soslu MakarnaPesto Rosso Soslu Makarna Tarifi - Pesto Rosso Soslu Makarna Nasıl Yapılır - Pesto Rosso Soslu Makarna Malzemeleri Malzeme Listesi 1 Paket Makarna (Fiyonk (Kelebek)) 2 Yemek Kaşığı Papaya (Süsleme için, rendelenmiş) 5 Adet Siyah Zeytin (Çekirdeği çıkarılıp dilimlenmiş) 6 Yaprak Fesleğen (Taze) 7 Adet Domates (Şeri (minik boy)) 6 Adet Dolmalık Biber (Kırmızı) 2 Adet Arpacık Soğanı (Sos için, küçük boy) 3 Yemek Kaşığı Sıvı Margarin ( Mornay Sos için) 3 Yemek Kaşığı Un ( Mornay Sos için) 350 Mililitre Süt ( Mornay Sos için) 500 Mililitrede olabilir 60 Gram Papaya ( Mornay Sos için) 2 Yemek Kaşığı Pazı ( Mornay Sos için) Yeterince Karabiber ( Mornay Sos için) Yeterince Tuz ( Mornay Sos için) Yeterince Çamfıstığı (İsteğe bağlı) Pesto Rosso Soslu Makarna Nasıl Yapılır? 1 Dolmalık biberleri daha tatlı ve yumuşak olmaları için ateşte közleyin![]() 2 Bu sırada arpacık soğanları minik küpler halinde doğrayın![]() 3 Tavada 3 yemek kaşığı sıvı margarin kızdırıp, soğanları soteleyin![]() 4 Soğanlar pembeleşince içine unu ekleyip karıştırmaya devam edin![]() 5 Makarnaları haşlamaya başlayın![]() 6 Pişirmeye başladıktan 2-3 dakika sonra ocaktaki unlu soğanlara yavaşça ve karıştırarak sütü ekleyin![]() 7 Sos pişmeye devam ederken parmesanı rendeleyin![]() 8 Ocaktaki sosu tuz ve karabiber ile tatlandırın![]() 9 Parmesanı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın![]() 10 Haşladığınız makarnaları sudan geçirip süzün Süzgeçteyken bir miktar zeytinyağı dökerek karıştırarak yapışmalarını engelleyin![]() 11 Ocaktaki sosun üzerine pesto rosso sos ekleyin (salça görünümündedir) Sos koyu sarı rengi alacaktır![]() 12 Sos ile makarnayı karıştırıp bir tabağa alın![]() 13 Üzerini ince dilimlediğiniz siyah zeytinler, fesleğen yaprakları, dörde bölünmüş şeri domatesler ve parmesan ile süsleyin![]() Not: Pesto rosso sosu büyük marketlerin sos reyonlarında bulabilirsiniz ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|