Köfteli Pirinç Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Köfteli Pirinç PilavıMALZEMELER 2 su bardagi pirinç 1/2 çorba kasigi tereyag 1/2 kg kiyma1 yumurta 1 dilim bayat ekmek içi 1,5 tatli kasigi tuz 1/2 çay kasigi karabiber 1 orta boy sogan 8-10 dal maydanoz 1 çorba kasigi siviyag 1/2 çorba kasigi salça YAPILIŞ TARİFİ Sade pirinç pilavini haslayiniz Kiymaya rendelenmis sogan, islatilmis ekmek, yumurta, kiyilmis maydanoz, yeteri kadar tuz ve karabiber katip karistiriniz Yaglanmis orta boy tepsiye muntazam yayip kenarlarini 2 parmak yükseltiniz Üzerini sulandirilmis salça sürüp orta hararetli firinda 10-15 dakika pisiriniz Köftenin üzerine pilavi yayiniz Sulandirilmis salça ile kafes veya kare seklinde süsleyip, firinda 10 dakika daha bekletiniz![]() Dilimlere keserek sicak servis yapiniz ![]() NOT: Pilava haslanmis ve findik büyüklügünde dogranmis havuç ve konserve bezelye ilave edilirse görünümü ve lezzeti daha güzel olur
|
|
|
|