![]() |
Tepsi Kebap |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tepsi KebapTepsi Kebap 4 Kisilik Malzeme 1 Adet Orta boy tepsi 1 kg orta yagli, sinirsiz kiyma 1/4 kg domates 1 Adet kuru sogan (büyük boy) 1 Bas sarimsak 1/4 kg Aci sivri biber (acili sevenler için) 2 Tatli kasigi karabiber 2 Tatli kasigi pul biber 1 Tatli kasigi kimyon 1 Tatli kasigi köfte harci (tercihen) 2 Tatli kasigi tuz Gerektigi kadar maydanoz (1/2 demet olabilir) 1 Çorba kasigi sivi yag 1/4 paket margarin ![]() Yapilisi Sogan ve sarimsagi mikserde birkaç devirle sulandiriniz ![]() Kiymayi tepsinin içerisinde üzerine mikserlenmis Sogan ve sarimsak ile baharatlar ve tuz ilave ederek 4-5 dakika yogurunuz ![]() Tepsinin tabanina sivi yagi koyarak iyice yayiniz ![]() ![]() Üzerine ince dilimlenmis domatesleri ve boyuna ikiye dilinmis sivri biberleri hafif araliklarla serpistiriniz ![]() Ara bosluklara margarini parça parça yayiniz ![]() Önceden isitilmis firina surerek 30-35 dakika pisiriniz ![]() Firindan almadan 3-5 dakika evvel (çöpleri alinmis) maydanozlari üzerine serpiniz ![]() Tepsi kebabiniz servise hazirdir ![]() ![]() Afiyet Olsun efendim ![]() |
![]() |
![]() |
|