Şeftali Köftesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şeftali KöftesiMalzemeler ; 1 Kg orta yağlı Koyun Kıyması 1 dilim Bayat Ekmek 2 adet orta büyüklükte Kuru Soğan 1 Kuzu Ciğeri Gömleği ½ demet Maydanoz Tuz, Karabiber Yapılışı Bayat ekmek diliminin kabuklarını çıkartıp, ıslatın ve avucunuzda sıkın Kıymayı, ıslatılmış ekmek içi, soğan ve maydanozla birlikte et makinesinde (ya da robotto) 1 kere daha çekin (veya mikserde olabilir) Tuz ve karabiber eklendikten sonra kıymayı yoğurun Dilerseniz kıymaya ½ çay kaşığı baharatta ekliyebilirsiniz Sıcak suda ıslatarak yumuşattığınız kuzu ciğeri gömleğini 6 cm genişliğinde kare parçalara bölün Her bir gömlek parçasına 1½ ceviz büyüklüğünde yuvarlanmış köfteleri koyun, küçük yuvarlak şeftali şeklinde bohçalar yapın Köfteleri ızgara üzerine düzgün yüzeyleri üste gelecek şekilde dizin Ateşte yada fırında kurutmadan pişirin
|
|
|
|