Bezelyeli Rosto Köfte-1 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezelyeli Rosto Köfte-1Bezelyeli Rosto Köfte Tarifi - Bezelyeli Rosto Köfte Nasıl Yapılır - Bezelyeli Rosto Köfte MalzemeleriBezelyeli Rulo Köfte Malzemeler: 1 kg dana kıyma3 tane yumurta 1 adet iri soğan 1 demet maydanoz 250 gr havuç1 çorba kaşığı margarin Tuz Karabiber Galeta tozu 1 bardak bezelye Yapılışı: Kıyma, 2 yumurta, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, tuz, biber ve yağ hepsi beraber yoğrulur Yağlanmış tepsiye bir cm Kalınlığında uzunlamasına yayılır, ortasına haşlanmış havuç ve bezelye konur Kıyma ile üzeri örtülerek rulo şekli verilir Üzerine bir yumurta sürülüp, galeta tozu serpilerek orta hararetli fırında pişirilir Tepsiye akan etin suyu arada kaşıkla alınarak etin üstünde gezdirilir, et soğuduktan sonra dilimlere kesilerek, garnitürlerle servis yapılır
|
|
|
|