![]() |
Enginar Göbeği Haşlaması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Enginar Göbeği HaşlamasıEnginar Göbeği Haşlaması Tarifi - Enginar Göbeği Haşlaması Nasıl Yapılır - Enginar Göbeği Haşlamasının Yapılışı Malzemeler: 12 büyük enginar 5 su bardağı su (3 çorba kaşığı limon suyu eklenmiş) 1/2 limon 60 gr (1/2 su bardağı) un 8 su bardağı su 4 çorba kaşığı limon suyu 2 tatlı kaşığı tuz Yapılışı: Enginarları bir elle tutup öteki elinizle yapraklarını dışa doğru eğerek koparınız ![]() ![]() Enginarların saplarını keskin bir bıçakla kesiniz ![]() Enginar göbeklerinin üstündeki içe dönük sık yaprakları bıçakla kesip enginar göbeklerinden ayırınız ![]() ![]() ![]() ![]() Orta boy bir tencereye unu ve 2 çorba kaşığı su koyup pürtüksüz bir hamur elde edene kadar iyice karıştırınız ![]() ![]() ![]() ![]() Enginar göbeklerini tencereden çıkarıp kurulayınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|