Taskebaplı Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taskebaplı PilavGereçler: 2 bardak pirinç 3 bardak sıcak su 250 gr kemiksiz kuşbaşı koyun eti 1 baş soğan 1 orta boy domates veya yarım kaşık salça 2 yemek kaşığı margarin 1-2 küçük havuç Tuz- karabiber Yapılışı: 1 Eti, kıyılmış soğan ve yağla ateşe koyun Suyunu çekip kavrulmaya başlarken doğranmış domates veya salça katın 5 dk sonra yeterince sıcak su, tuz ve karabiber koyup kısık ateşte pişirin![]() 2 Etleri, bir kase veya sahan kapağı içinde toplayıp uygun bir tepsinin ortasına ters çevirerek kapatın![]() 3 Havuçları, kibrit büyüklüğünde doğrayıp 3 bardak sıcak suyla birlikte tepsiye boşaltın Gerekirse biraz tuz ekleyin; kaynamaya başlarken suyu süzülmüş pirinci katın ve üzerine bir ağırlık koyup kapalı olarak kısık ateşte pişirin 4 Pilav suyunu çekince, ortasındaki kabı kaldırın Pilavı, ortasınaki etlerle birlikte servis yapın![]() alıntı |
|
|
|