Balık Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balık KebabıBalık Kebabı Tarifi - Balık Kebabı Nasıl Yapılır - Balık Kebabı Malzemeleri BALIK KEBABI MALZEME: 1 kg balık tercihen Kılıç, Torik, Palamuttuz karabiber 1 soğan suyu 8 defne yaprağı yarım fincan zeytinyağı 1 limon suyu YAPILIŞI: Balık, kuşbaşından büyükçe ve 4 köşeli kesilir Tuz, biber ve soğan suyu balıklara dökülüp karıştırılır 1 saat böyle bırakılır Küçük şişlere parçaların deri tarafından bir balık, bir defne yaprağı saplamak üzere her şişe 5-6 parça takılır Şişler ızgaranın üzerine yatırılır Bir kâsede biraz soğan suyu ve bir miktar zeytinyağı ve yarım limon suyu çalkalanıp, karıştırılarak şişleri çevirdikçe bir fırça veya herhangi bir şeyle üzerlerine sürülür Balık etleri kızarıp, piştikten sonra şişlerden çıkarılır Defne yaprakları ayrılarak tabağa alınır ve üzerlerine bol limon sıkılarak, sıcak sıcak servis yapılır![]() |
|
|
|