Urfa Kebabı(Hashas) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Urfa Kebabı(Hashas)Urfa Kebabı Malzemeler : 1 ölçü kebap pidesi hamuru Kebabi: 1 kg koyun kıyması 1 yemek kaşığı zeytinyaği 1 büyük domates 1 büyük soğan 2 çay kaşığı tuz ½ çay kaşığı karabiber ½ çay kaşığı kirmizibiber 1 demet maydanoz 1 bardak et suyu Yapılışı: ![]() 1-Kebap pidesi hamurunu, 1-2-3 ve 4’uncu maddelerde acikladigimiz gibi hazırlayın ![]() 2-Iki kere cekilmis koyun kıymasına, kabugu ve cekirdekleri cikarilmis ve küçük parçalara doğranmış domates, rendelenmiş soğan, zeytinyaği, tuz baharat ve kıyılmış maydanozun yarisini katin 30-40 dakika iyice yoğurun![]() 3-Parmak uzunlugunda yapacaginiz kofteleri sislere gecirin Kuvvetli fakat alevsiz komur atesi uzerinde cevirerek pişirin![]() 4-Fırından çıkan pideleri irice parcalar halınde doğrayın Tabaklara dagitin Uzerlerine sicak et suyu gezdirin Kizaran kofteleri sislerden cikarip pidelerin kenarlarina yerleştirin Maydanoz serpip servis yapın |
|
|
|