Ezme Kebap |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ezme Kebapmalzemeler 5-6 domates Yarım kg köftelik kıyma 2 çorba kaşığı tereyağı 3-4 sivribiber 6-7 dal maydanoz Tuz, karabiber, pulbiber tarifi 1 Domates ve biberleri yıkayıp ızgarada közleyin Domateslerin kabuğunu soyup bıçakla kıyın![]() 2 Kıymaya tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip yoğurun Küçük yuvarlak köfteler hazırlayıp şişe dizin Fırını ızgara konumuna alıp şişleri çevirerek pişirin![]() 3 Kıyılmış domatesi servis tabağına alın Kebapları üzerine yerleştirin Tereyağını tavada kızdırıp üzerine gezdirerek dökün Sivribiber ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın
|
|
|
|