Yoğurtlu Pideli Kebap |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu Pideli KebapMALZEMELER : 1) 1 kg koyun kuşbaşı et2) 2 soğan 3) 3 domates 4) 4 çorba kaşığı yağ 5) 3 pide 6) 500 gr Yoğurt7) Tuz ve karabiber YAPILIŞI : 1 Soğan rendelenir Suyu alınıp ete ilave edilir Birkaç saat veya bir gece bekletilir![]() 2 2 kaşık yağ ile et kavrulur Rendelenmiş domates konur Birkaç kere karıştırılır![]() 3 Suyu konur Etler yumuşayıncaya kadar pişirilir (Et yağına kalmalıdır )4 Pideler ısıtılıp küçük küçük kesilir Tabağa yerleştirilip erimiş yağ gezdirilir![]() 5 Pidelerin üzerine çatalla çarpılmış yoğurt ve sonra pişirilen et konur![]() Not : Kebap şöyle de hazırlanabilir ![]() 1 Kuşbaşı et şişe geçirilip kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada pişirilir![]() 2 Cızbız köfte hamuru yapılır, şişe geçirilip kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada pişirilir
|
|
|
|