![]() |
Yoğurtlu Biftek Nasıl Pişirilir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoğurtlu Biftek Nasıl PişirilirYoğurtlu Biftek - Biftek Nasıl Pişirilir - Biftek Tarifi - Biftek Pişirme - Yoğurtlu Biftek Tarifi Malzemeler • 500 gr bifteklik et • 200 gr nohut • 1 küçük soğan • 4-5 adet patates • 250 gr yoğurt • 3-4 diş sarımsak • 1 yumurta • 1 çay bardağı un • Kırmızıbiber • Karabiber • Tuz Tarifi 1 - Bifteklik et gayet ince dilimlerde hazırlanır ![]() ![]() 2- Soğan rendelenip tuz ile bifteklerin her yerine sürülür ![]() ![]() 3- Tavaya sıvıyağ konup kızdırılır ![]() ![]() ![]() 4- Nohut ayıklanıp akşamdan bol suda bekletilir ![]() ![]() alınıp suyu süzdürülür ![]() ![]() 5- Patatesler suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır ![]() ![]() ![]() ![]() Ramazan Sofrası G37) 6- Tavada yağ kızdırılıp nohutlu püreden lokma gibi yapılıp kızgın yağa atılır ![]() ![]() ![]() ![]() 7- Tavadaki yağ kızdırılıp kırmızıbiber katılıp yoğurdun üzerine gezdirilir ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|