Meyaneli Misket Köfte |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyaneli Misket KöfteMalzemeler: 250 g yağsız dana kıyma 1 adet küçük boy kuru soğan 1 dilim bayat ekmek içi 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber 3 yemek kaşığı un 1 çay bardağı sıvıyağ Sos İçin: 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yemek kaşığı salça 5 yemek kaşığı sirke 1/2 su bardağı ılık su 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı kuru nane Köftenin Yapılışı: 1 Kuru soğanı rendeleyin, ekmek içini ufalayın, kıymayı ekleyin, yumurtayı kırın ve üzerine tuz, karabiber ilave edip yoğurun (Eğer cıvık olursa 1 dilim ekmek içi veya 1 yemek kaşığı galeta unu ekleyebilirsiniz )2 Bir tepsiye 3 yemek kaşığı unu serpiştirin Köfteleri isket şeklinde yapın ve unlu tepsiye koyun Tepsiyi sallayarak veya elinizle köfteleri çevirerek her tarafını unlayın![]() 3 Kızgın sıvıyağda tavayı arada sallayarak kızartın Servis tabağına alın![]() Sosun Yapılışı: 1 2 yemek kaşığı sıvıyağ (ben köfteleri kızarttığım yağdan kullandım) ve ezilmiş sarımsakları ayrı bir tavaya koyun, üzerine sirke ve yarım su bardağı ılık suda erittiğiniz salçayı ekleyin![]() 2 Sos kaynamaya başladığında tuz, kararbiber ve kuru naneyi ekleyin![]() 3 Suyu azalıncaya kadar orta ateşte pişirin![]() 4 Servis tabağına sosu dökün Üzerine köfteleri dizip servis yapın
|
|
|
|