06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pastırmalı Kuşkonmaz Köftesi
MALZEME
800 g patates,
tuz,
2 kilo beyaz kuşkonmaz,
150 g tereyağı,
1 tutam şeker,
1 dal tarhun,
1 taze soğan,
4 cl sirke,
3 yumurta sarısı,
1 çorba kaşığı limon suyu,
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı,
150 g çemensiz pastırma,
taze öğütülmüş karabiber
yapılışı
1 Patatesleri tuzlu suda yaklaşık 18 dakika haşlayın, biraz diri kalmaları lazım
2 Kuşkonmazları yıkayarak soyun, alt uçlarını kesin
3 Patatesleri soyup, 10 dakika derin dondurucuda beklettikten sonra iri iri rendeleyin
4 Kuşkonmazları 1 5 litre tuzlu, şekerli ve tereyağlı suda 15-18 dakika haşlayın
5 Tarhunu yıkayarak kurulayın, yapraklarını koparın, saplarını kıyın Soğanı ayıklayarak kıyın Soğanı, tarhun saplarını, ezilmiş karabiber taneleri ve sirkeyi, suyunu çektirinceye kadar kaynatın ve süzgeçten geçirin
6 Yumurta sarılarını ve soğanlı karışımı benmaride krem halini alıncaya kadar çırpın 125 g tereyağı eritin, azar azar kreme ilave edin Tuz ve limon suyu katın Sosu benmaride bekletin Tarhun yapraklarını kıyarak servis yapmadan kısa bir süre önce sosa katın
7 Eritilmiş tereyağını 1 tatlı kaşığı katı tereyağı ile büyükçe bir tavada kızdırın Rendelenmiş patatesleri 4'e bölün, yuvarlak köfte şeklinde tavaya koyun, tuz ekin
8 Köfteleri yaklaşık 10 dakika kızarttıktan sonra alt üst edin, tekrar kızartın ve bir tabağa dizin
9 Çemensiz pastırma ile servis yapın
|
|
|