Pastırmalı Kuşkonmaz Köftesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pastırmalı Kuşkonmaz KöftesiMALZEME 800 g patates, tuz, 2 kilo beyaz kuşkonmaz, 150 g tereyağı, 1 tutam şeker, 1 dal tarhun, 1 taze soğan, 4 cl sirke, 3 yumurta sarısı, 1 çorba kaşığı limon suyu, 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı, 150 g çemensiz pastırma, taze öğütülmüş karabiber yapılışı ![]() 1 Patatesleri tuzlu suda yaklaşık 18 dakika haşlayın, biraz diri kalmaları lazım 2 Kuşkonmazları yıkayarak soyun, alt uçlarını kesin 3 Patatesleri soyup, 10 dakika derin dondurucuda beklettikten sonra iri iri rendeleyin 4 Kuşkonmazları 1 5 litre tuzlu, şekerli ve tereyağlı suda 15-18 dakika haşlayın 5 Tarhunu yıkayarak kurulayın, yapraklarını koparın, saplarını kıyın Soğanı ayıklayarak kıyın Soğanı, tarhun saplarını, ezilmiş karabiber taneleri ve sirkeyi, suyunu çektirinceye kadar kaynatın ve süzgeçten geçirin 6 Yumurta sarılarını ve soğanlı karışımı benmaride krem halini alıncaya kadar çırpın 125 g tereyağı eritin, azar azar kreme ilave edin Tuz ve limon suyu katın Sosu benmaride bekletin Tarhun yapraklarını kıyarak servis yapmadan kısa bir süre önce sosa katın 7 Eritilmiş tereyağını 1 tatlı kaşığı katı tereyağı ile büyükçe bir tavada kızdırın Rendelenmiş patatesleri 4'e bölün, yuvarlak köfte şeklinde tavaya koyun, tuz ekin 8 Köfteleri yaklaşık 10 dakika kızarttıktan sonra alt üst edin, tekrar kızartın ve bir tabağa dizin 9 Çemensiz pastırma ile servis yapın
|
|
|
|