![]() |
Viyana Usulü Yulaflı Biftek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Viyana Usulü Yulaflı Biftekbiftek nasıl pişirilir - yulaflı biftek - yulaflı şinitzel - yulaflı biftek tarifi KULLANILACAK MALZEME: 5 x 150 g dana biftek (dövülerek inceltilmiş) 40 g (5 çorba kaşığı) un Tuz taze çekilmiş karabiber 2 yumurtanın akı 75 g (3/4 su bardağı) kahvaltılık yulaf ezmesi 125 ml (1/2 su bardağı) ayçiçek yağı 45 g (3 çorba k ![]() Süslemek için: 1 adet limon (ince dilimlenmiş) YAPIMI: Hafifçe dövülmüş dana bifteklerini bir kesme tahtasının üzerine koyup keskin bir bıçakla uzantılarını keserek biçimlendirin ![]() ![]() ![]() ![]() Etleri sırasıyla una yumurta akına ve yulaf ezmesine bulayıp pane edilmek üzere hazır hale getirin ![]() ![]() ![]() ![]() Çiçek yağı ve Margarin'i bir tavada kızdırın ![]() ![]() Biftekleri tavadan alıp kağıt havlu üzerine koyarak fazla yağlannı süzdürün ![]() Yulaflı şnitzelleri önceden ısıtılmış tabaklara aktarın ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|