Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, krep

Krep Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Krep Kebabı



Krep Kebabı Tarifi - Krep Kebabı Nasıl Yapılır


Malzemeler

Kebap için :


500 gr kuşbaşı kuzu eti

200 gr mantar

2 Adet patates

1 Adet havuç

1 Adet soğan

3 Çorba kaşığı margarin

Tuz, karabiber, kekik

Krep için :


2 Su bardağı süt

3 Adet yumurta

2 Su bardağı elenmiş un

1 Kahve fincanı sıvıyağ

1 Paket kabartma tozu

1 Çorba kaşığı tereyağı

Tuz karabiber

Kebabın üzerine :


5 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi

1 Adet domates

6 Adet sivribiber

Kürdan


Hazırlanışı


Yağı tencerye alıp eritin

Etleri ve piyazlık doğranmış soğanı tencereye ekleyin

Etler suyunu bırakıp çekene dek kısık ateşte kavurun

Havucu yassı halkalar halinde dilimleyerek ilave edin

Patatesleri soyup, kuşbaşı iriliğinde doğrayın

Mantarları dörde bölerek tencereye ilave edin

Hepsini birkaç dakika daha karıştırarak kavurun

Etlerin ve sebzelerin üzerine bir parmak çıkacak kadar su ilave ederek, kısık ateşte yumuşayana dek pişirin

Krep için, yumurtaları çırpın

Unu süt ile ezerek topaksız kıvama gelene dek karıştırın ve süzgeçten geçirin

Çırpılmış yumurta, unlu sütlü karışım, kabartma tozu, tuz sıvıyağ ve karabiberi karıştırarak sulu bir hamur haline getirin

Teflon tavada 1 çorba kaşığı margarini eritin

Hazırladığınız krep hamurundan 1 kepçe alıp, tavaya dökün

Tavayı sallyarak hamurun eşit bir biçimde yayılmasını sağlayın ve arkalı önlü pişirin

Tüm malzeme bitene kadar bu işlemi tekrarlayın

Pişirdiğiniz bir krep yufkasını çukur bir kaseye yerleştirin

Kenarlarını dışa taşırın

Hazırladığınız kebaptan delikli kepçe ile bir miktar alıp, yufkanın ortasına koyun

Dışa taşan kenarları üzerine çevirerek yerleştirin

Diğerlerine de aynı işlemi uygulayın

Üzerlerine tencerede kalan etin sosunu azar azar gezdirip, kaşar peyniri rendesini serpiştirin

En üste 1 domates dilimi ve 1 dilim sivri biber dilimi yerleştirin ve bunların tam ortasından kürdan ile tutturun

Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında 5-10 dakika pişirerek, sıcak olarak servis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.