![]() |
Krep Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Krep KebabıKrep Kebabı Tarifi - Krep Kebabı Nasıl Yapılır Malzemeler Kebap için : 500 gr kuşbaşı kuzu eti 200 gr mantar 2 Adet patates 1 Adet havuç 1 Adet soğan 3 Çorba kaşığı margarin Tuz, karabiber, kekik Krep için : 2 Su bardağı süt 3 Adet yumurta 2 Su bardağı elenmiş un 1 Kahve fincanı sıvıyağ 1 Paket kabartma tozu 1 Çorba kaşığı tereyağı Tuz karabiber Kebabın üzerine : 5 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi 1 Adet domates 6 Adet sivribiber Kürdan Hazırlanışı Yağı tencerye alıp eritin ![]() Etleri ve piyazlık doğranmış soğanı tencereye ekleyin ![]() Etler suyunu bırakıp çekene dek kısık ateşte kavurun ![]() Havucu yassı halkalar halinde dilimleyerek ilave edin ![]() Patatesleri soyup, kuşbaşı iriliğinde doğrayın ![]() Mantarları dörde bölerek tencereye ilave edin ![]() Hepsini birkaç dakika daha karıştırarak kavurun ![]() Etlerin ve sebzelerin üzerine bir parmak çıkacak kadar su ilave ederek, kısık ateşte yumuşayana dek pişirin ![]() Krep için, yumurtaları çırpın ![]() Unu süt ile ezerek topaksız kıvama gelene dek karıştırın ve süzgeçten geçirin ![]() Çırpılmış yumurta, unlu sütlü karışım, kabartma tozu, tuz sıvıyağ ve karabiberi karıştırarak sulu bir hamur haline getirin ![]() Teflon tavada 1 çorba kaşığı margarini eritin ![]() Hazırladığınız krep hamurundan 1 kepçe alıp, tavaya dökün ![]() Tavayı sallyarak hamurun eşit bir biçimde yayılmasını sağlayın ve arkalı önlü pişirin ![]() Tüm malzeme bitene kadar bu işlemi tekrarlayın ![]() Pişirdiğiniz bir krep yufkasını çukur bir kaseye yerleştirin ![]() Kenarlarını dışa taşırın ![]() Hazırladığınız kebaptan delikli kepçe ile bir miktar alıp, yufkanın ortasına koyun ![]() Dışa taşan kenarları üzerine çevirerek yerleştirin ![]() Diğerlerine de aynı işlemi uygulayın ![]() Üzerlerine tencerede kalan etin sosunu azar azar gezdirip, kaşar peyniri rendesini serpiştirin ![]() En üste 1 domates dilimi ve 1 dilim sivri biber dilimi yerleştirin ve bunların tam ortasından kürdan ile tutturun ![]() Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında 5-10 dakika pişirerek, sıcak olarak servis yapın ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|